vrijdag 28 mei 2010

Portretten, portretten,...

Vorige week moesten we naar een feestje van vrienden die 15 jaar samen zijn en hiervoor een feest organiseerden. Allemaal erg leuk, maar wat geef je mensen die alles hebben cadeau? Je kan moeilijk met lege handen toekomen hé.
Op de achterzijde van hun uitnodiging stond een mooie foto van hun 2 zoontjes. Gelukkig had Wendy deze ook op haar facebook pagina staan zodat ik hier eens lekker gebruik van kon maken om er een portretje van te tekenen.
Ziehier het resultaat...



Het cadeautje is met veel enthousiasme onthaald en dus maakte ik gelijk de bestelling van Ancy af in het afgelopen verlengd weekend. Zij bestelde enkele weken geleden een portretje van haar hond Mojo.
Ook dit is een aardig portret geworden al zeg ik het zelf...



Portretjes tekenen is nu niet echt men favoriete bezigheid, maar wel iets waar ik altijd een mooi resultaat mee kan behalen en dat geeft toch altijd zo'n leuk gevoel...

woensdag 26 mei 2010

Stoffenhoop weer aangevuld...

Heb nog eens foto's gepost op de website van't Roos Ateljeeke van de laatste nieuwe stoffen die ik kocht. Van prints tot velours, tegen dat het allemaal iets moois is geworden zijn we weeral véél ouder hoor...

Toen ik naar de plaatselijk stoffenwinkel ging voor (enkel!) zwarte ruitjes kwam ik deze super leuke junglestof tegen -->



Te leuk om te laten liggen hé. Omdat de rol zo goed als op was kocht ik gewoon wat er nog op zat.

Bij Van Marieke en Blij als mij kocht ik al een hele poos terug deze leuke prints. Jammer dat ze zo duur zijn anders kocht ik vast hele meters...



De ander stofjes kan je op de website van 't Roos Ateljeeke bewonderen!

maandag 24 mei 2010

Weer enkele give-aways

Er zijn weer enkele give-aways. Bij Latanie zijn er 2 super leuke pakketjes te winnen. Allen daarheen dus!
Maar ook bij Stamping Daphne kan je mooie spullen winnen...
Veel geluk voor zij die gaan meedoen...

Bij 25 volgers ga ik trouwens ook een give-away organiseren, al weet ik nog niet precies wat ik ga weggeven. Bij deze hou mijn blog in de gaten, nog 3 volgers te gaan...

dinsdag 18 mei 2010

Roosjes kussentje

Een hele tijd terug kocht ik online (na er eerst heel lang achter gezocht te hebben) deze super mooie roosjesstof. Ik vind ze zo mooi dat ik nooit weet wat ervan te maken. Een kussentje kan nooit echt mislukken dus is het dat al geworden. In combinatie met het fuchia stofje en een stuk kant op de overgang tussen de 2 stofjes maakt het geheel helemaal af! Nog een hele boel stof te gaan en ook in roze heb ik ze, dus nog veel verzinnen...

Bestellen kan trouwens via 't Roos Ateljeeke


maandag 17 mei 2010

Label-speendoekjes

Het was nog eens een creatief weekend op gebied van naald en draad want naast de geluksvogels (zie vorige post) begon ik weer aan labeldoekjes. Er komen namelijk weer een paar baby's aan in de omgeving en daarom moet ik weer iets van cadeautje verzinnen.

Op Miekk's blog zag ik laatst een labeldoekje staan met speenkoord en daar heeft ze een goede uitleg bijstaan (waarvoor dank Miekk) dat ik besloot dat maar eens te proberen.

Ik maakte eentje voor een jongen en later eentje voor een meisje. De bedoeling is dat de naam erop komt in strijkvelours zodat het een heel erg persoonlijk cadeau zal worden, maar dat krijgen jullie later te zien als de baby's in kwestie er eenmaal zijn.



Verder ging ik afgelopen donderdag ook nog een kamer schilderen voor een collega' die hoogzwanger is. Voor haar maakte ik ook al naamvlaggetjes en een naambordje.
Helaas zullen ook die foto's voor mater zijn want er zijn misschien nieuwsgierige Aagjes die meelezen om zo geslacht en naam van de baby te wten te komen.

Wordt dus vervolgd...

De witte ballon...

Toen ik gisterochtend men weeklijks 'jogomloopje' maakte spotte ik aan de bosrand een witte ballon met boodschap eraan. Tuurlijk benieuwd als ik was nam ik het kaartje mee. De ballon die best nog verder wou maar dit niet kon door het gewicht van het klamme kaartje liet ik verder reizen.

In de geadresseerde omslag zat een boodschap van kleine Luna, die haar lentefeest vierde. Er stond een wens van haar voor zichzelf 'dat ze gelukkig mag worden' en een wens van haar voor de wereld 'geen oorlog meer' (zoals elk kind wel geeft als wens denk ik)



Het begeleidende briefje vroeg haar wens terug te zenden, wat ik natuurlijk heb gedaan. Samen met een kaartje met men eigen boodschap en een 'handmade' geluksvogel, omdat Luna me op dit idee heeft gebracht...



Weeral een hebbeding bij in men shop, de geluksvogel waarvan het idee is ontstaan door Luna's ballon met boodschap.

Veel geluk in je verdere leven Luna...



In de loop van de volgende week kreeg ik een lentefeest-aandenken terug van Luna om me te bedanken voor de wensen...

zaterdag 15 mei 2010

Facebook fanpagina 't Roos Ateljeeke



Voor allen die ook wel eens op facebook komen; er is ook een facebook-fangroep (of vind ik leuk-groep tegenwoordig) van 't Roos Ateljeeke... Altijd leuk om veel fans te hebben niet? Dus...allen daarheen...

Thnx X Tinke

Give-Away bij Melissa Milis

Weeral leuke spullen te winnen bij volgende Give-Away: Melissa Milis
Allen daarheen en waag uw kans...

donderdag 13 mei 2010

Petit Bazaar 3: zondag 20 juni 2010



Petit Bazar

de hipste kinderwebwinkels onder één dak

Klaar voor een derde spetterende editie van Petit Bazaar?
Dan hebben we leuk nieuws voor jou: op 20 juni 2010 kan je ons voor de derde keer in Gent vinden voor een allegaartje van leuke kinderwebwinkels! En we hebben leuks in petto: Petit Bazaar wordt niet alleen dubbel zo groot, onze nieuwe locatie is supervlot bereikbaar met heel wat meer en betere parkeerplaats (!), we hebben enkele speciale extraatjes voorzien en er er zijn weer heel wat nieuwe shops van de partij met hartveroverende spulletjes! Wij hebben er alvast weer zin in!
Benieuwd naar de eerste versie van Petit Bazaar? We hebben een verslagje klaar!

Wat is Petit Bazaar eigenlijk?
Ben je op zoek naar leuke kinderspulletjes en wil je graag eens iets 'anders'? Dan is het internet de uitgelezen plek om dat leuke jurkje of dat grappige speeltje te spotten! En ja hoor, er zijn al heel wat Belgische kinderwebwinkels met een kleurrijk en karaktervol aanbod...

Ben jij ook zo'n fan van die aparte spulletjes die je op het internet kan vinden? Maak dan alvast een plekje vrij in je agenda, want op 20 juni 2010 vind je de hipste kinderwebwinkels samen onder één dak! Op de derde 'Petit Bazaar' kan je de leukste kinderspulletjes, -kleertjes, -kaartjes, -decoratie, -kunst en -speeltjes en doopsuiker eens in 't echt bewonderen en kennis maken met de mensen achter deze webwinkels!



Petit Bazaar
20 juni 2010 van 10u tot 18u
ICC Ghent

Citadelpark 1
9000 Gent


Toegang: GRATIS
Bancontact aanwezig



Op Petit Bazaar zal 't super gezellig zijn, en je kunt er kiezen uit het uitgebreide assortiment van de webwinkels! Natuurlijk verliezen we de kids niet uit het oog: er is een speelhoek mét babysit, we zorgen voor te gekke kinderanimatie en voor de allerkleinsten (en hun mama) is er een verzorgingshoek. Nog een hapje en een drankje erbij en je gezinsuitje kan niet meer stuk!



En natuurlijk hangt er een give-away (waar ik aan mee doe) vast aan dit bericht.
Kijk maar eens op Koekepeertje voor meer info...

maandag 10 mei 2010

Nintendo tasje en lampje in fuchia

Met kerst (weeral een hele poos geleden dus) kreeg ik een Nintendo DS van men moeder. Erg leuk om je handtas te hebben zitten voor als je ergens lang moet wachten of zo, maar nog leuker om tasjes voor te maken om te beschermen!
Zodoende probeerde ik dit effe met dit als resultaat...



Nog lang niet perfect, maar na een aantal keren gaat alvast beter.

In hetzelfde stofje maakte ik op aanvraag een mini-nachtlampje voor het kamertje van Bo. Veel plezier ermee Bo...

Give-Away bij Tiene

Weer wat reclame maken, voor Tiene dit keer. Zij doet een heel erg leuke give-away met super leuke en vooral heel erg veel vintage knoopjes. Ik doe alvast mee (ooit moet ik toch eens een keertje winnen niet?...)

zaterdag 8 mei 2010

Vlaanderen Vakantieland

Al een hele poos geleden kreeg ik een bon van Vlaanderen Vakantieland. Omdat dit enkel geldig is in Vlaanderen en we meer 'Ardennenmensen' zijn als het dan toch binnen België moet bleef het ding enorm lang in de schuif steken. Ondertussen had ik hem ook al een keertje laten verlengen waardoor de waarde ook met €25,00 zakte, dus hadden we toch maar eens iets geboekt.
'De Zwarte Stok' gelegen in het kleine dorpje Millen (Riemst) leekt ons wel wat. De keuze was wat beperkt omdat Willem (onze hond) ook steeds mee moet. We huurden 'het Bakhuis' wat op zich een erg mooi verblijf was. Met zijn eigen inkom en afgesloten zithoekje dit echt ideaal met een hond.



Helaas werkte het weer niet echt mee. Maandagavond in de gietende regen en op de koop toe ijskoud toegekomen. Dinsdag maar een wandeling in de directe omgeving was ook al geen succes. Ellenlange wegen zonder een boom of wat dan ook, vol in de wind, echt niet leuk. 's Avonds een hapje gaan eten (wat ook al niet simpel was want er was in de hele wijde omgeving niet eens een winkel, laat staan een restaurants...) in 'De Waterburcht' waar de super vriendelijke patron en zijn vrouw ons wat bezienswaardigheden meegaven.



Dus wij woensdag naar Kanne waar we gingen wandelen (best een mooie wandeling) en later een mountainbiketochtje maakten (ook best wel in orde).
Nu wou ik daar eigenlijk de mergelgrotten zien, maar deze zijn blijkbaar enkel in juli en augustus open, weer niks dus...

Toen het ook nog steeds koud bleef en ze voor donderdag alweer regen voorspelden besloten we maar huiswaards te keren op woensdagavond (alhoewel we tot vrijdag zouden blijven).
Jammer maar helaas, als ik nog eens een bon van Vlaanderen Vakantieland krijg zal ik die verder cadeau geven want dit is echt niks voor ons...

vrijdag 7 mei 2010

Rood met witte stipjes....


Al eens gehoord van Rood met witte stipjes?
Een Belgische webwinkel met leuke stofjes en andere hot self make stuff!
Zeker eens de moeite om een kijkje te gaan nemen niet?
Er is trouwens ook een blog van deze website. Nieuwsgierig? klik hier... er loopt momenteel ook een erreug leuke give-away waar ik aan mee doe natuurlijk!

zondag 2 mei 2010

Een streepje muziek

Lang geleden dat er nog zo'n superplaat op de markt kwam is mijn mening...
Al is Rude Boy van Rihanna ook niet zo slecht, de deze is nog 10 keer beter!
Enjoy Kelis...