maandag 2 augustus 2010

Stylish Blogger Award


Van Adriana van Adriana's Update kreeg ik men eerste award, waarvoor dank Adriana.
Het gaat om de Stylish Blogger Award.

De bedoeling is dat ik hiervoor 5 dingen over mezelf vertel die jullie nog niet wisten en daarna de award aan 5 andere bloggers doorgeef.
Ik heb men best gedaan een paar leuke weetjes op te vissen.
Dus, hier gaan we;
Wisten jullie dat:

1. Ik heel graag huisdieren zie en er dus ook al erg veel, maar vooral niet alledaagse heb gehad.

Zo hadden we ooit een tamme torenvalk. Hij kwam bij ons nadat iemand hem vond in het bos en bij mijn vader bracht (die boswachter is). Het beestje was uit zijn nest gevallen.
We brachten hem groot met kattenvoer en hij was erg tam. Overdag vloog hij vrij rond en kwam 's avonds terug om te slapen. Als we hem riepen (hij noemde Jefke) kwam hij aangevlogen en pikte in zijn vlucht een stuk vlees uit je hand. Hij kon op je hoofd zitten zonder je pijn te doen, want roofvogels hebben heel erg scherpe nagels.
Helaas op een dag kwam hij niet meer terug. We vermoeden dat hij ergens gevangen is omdat hij niet bang was van mensen.

Ook heb ik een fretje gehad, dat verstoten was door zijn moeder. Ik bracht hem groot met melk en hij ging overal mee naartoe. Elke zondag ging hij mee op kot en vrijdag weer mee terug naar huis. Ik heb Micky wel zo'n 10 jaar gehad, wat best oud is voor een fretje...

2. Ik heb een voorliefde voor auto's en vooral voor volkswagens dan.
Iedereen kon hier al eerder mijn lupo zien, waarvoor ik een stel sjieke wieltjes uitkoos, de raampjes blindeerde (zwart maken met folie) en Tinke-stickers opkleefde.
Maar wat jullie nog niet zagen en wisten is mijn eerst auto die ik ooit kocht van een oude man (die naar een rusthuis was). Deze auto heb ik nooit weggedaan. Het gaat om een golf van 1980, ondertussen een echte oldtimer en helemaal gerestaureerd.


Ik heb ook nog een Derby van 1978 (mijn geboortejaar). Dit is eigenlijk het eerste polomodel met kofferbak. Deze is nog niet gerestaureerd, maar dit zit eraan te komen.
Passeerden ook al de revue: 2 jetta's (eerst model) een 3-tal kevers, en ooit zelfs een lila-golfje 1 (oorspronkelijk grijs) dat ik gratis kreeg van een collega...

...en dat ik ook nog een vespa heb staan voor rond te cruisen met heel erg mooi weer.
Het geeft een zalig vakantie (Italië) gevoel om er mee tussen de velden te rijden.
Uiteraard is ook deze vespa niet van de jongsten (1984 geloof ik).Voordeel is dat men vriend mecanicien van opleiding is en we hierdoor natuurlijk geen garagekosten hoeven te betalen, waardoor dit alles betaalbaar blijft.

3. Ik in het huis woon waarvan ik als kind al zei: 'hier zou ik later wel willen wonen'. Per toeval reden we voorbij (we kwamen hier anders nooit toen het net te koop kwam. Een kleine 2 weken later was het al van ons...Ons huisje staat dan ook midden in de natuur, op een wandel-fietroute vlak aan de abdij van Westmalle (lekker bier hebben ze daar) met zicht op de weides.Ook de tuin was doorslaggevend, ik wilde altijd al een grote tuin om eigen groenten te kunnen kweken. Door de omliggende weilanden die meestal flink bemest worden is onze grond blijkbaar supervruchtbaar waardoor alles super goed groeit. Niets lekkerder dan eigen groenten...

4. Ik naast mijn activiteiten van't Roos Ateljeeke gewoon in een supermarkt werk en dit al 10 jaar lang. Voordeel is dat deze hier in het dorp is en ik dus nooit in de file hoef. Toch lijkt het me soms zeer leuk iets meer creatief te doen als job, maar tot hiertoe ben ik gewoon 'Tinne van de Colruyt' voor de mensen van het dorp...

5. Ik graag kook, maar een hekel heb aan recepten. Altijd zal ik er iets bijdoen of aflaten zodat ik het recept eigenlijk niet meer volg.
Vooral mijn soepen en osso bucco zijn toppers bij vrienden en familie.
Ondertussen probeer ik ook eigen groenten te kweken om men gerechtjes nog meer pit te geven.
Zo rooide ik vorige week zondag een hel dag aardappelen, zwaar werk, maar zoveel lekkerder dan uit de winkel!
Ik word nog een echt bio-boerin...

Zo dat waren mij 5 weetjes, hopelijk een beetje boeiend en verrassend.

Nu ga ik 5 anderen blij maken, en dat zijn in willekeurige volgorde:
Eleo omdat ik het supertof vindt dat ze 100den patronen voor ons heeft verzameld.
Kadootje omdat zo'n lekker roze spulletjes maakt.
Ma vie a salon omdat haar leefwereld tot de verbeelding spreekt.
Tiene omdat ze met een leuke reportage in Flair heeft gestaan.
Tiestemie omdat ze zo'n leuke kat met grappige naam heeft.

1 opmerking:

  1. Dankjewel voor de award. Ik vermeld'm in de rechterkolom op eloleo. Prachtig huisje heb je, zou ik ook voor gevallen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen