vrijdag 18 november 2011

Naaiclubje en slabbetjes

Het begon allemaal met Fiene's mama die ook een naaimachientje wilde. Na een beetje rondkijken vonden we een leuke machine voor een mooi budjet en gingen de werken van start. Omdat Jill nog nooit achter een machine zat probeerde ik haar wat wegwijs te maken met simpele tutorials die ik omzette van computerversies naar afdrukbare pdf's.
Zo kwam er ook onze eerste naainamiddag, ergens eind september was dat, toen het nog makkelijk 25 graden was en we op het terras konden naaien. Een tripje naar de stoffenmarkt in Breda was de volgende stap en nog enkele naaimiddagjes volgden...
Ondertussen maakt Jill zelf al de mooiste spullen en ook haar schoonzusje Sarah is met naaien begonnen. Missie geslaagd, er zijn er weer 2 aan het naaien...en we hebben een mini-naaiclubje...

Op 1 van de naainamiddagjes begon ik met het maken van slabben. Er moest maar eens een nieuw item komen, want de meesten kregen de andere al eens cadeau. Wat vinden jullie ervan???

Deze slab werd nog gepersonaliseerd en ging als cadeautje naar Sebas met een bijpassend tuttenkoordje.


Deze ging naar ons Liese, het dochtertje van mijn nichtje.


En deze is voor ons Larsje, die zondag gedoopt zal worden...


Ik maakte er nog 5 zonder doel, omdat er toch steeds kindjes geboren worden in de nabije omgeving en de tijd vaak ontbreekt om op dat moment een cadeautje te maken.
1 opmerking: