zaterdag 31 december 2011

Nieuwjaarke-Zoetezakken, een groot succes!

Bij ons in de streek is nieuwjaarzingen een oude traditie. Kinderen gaan op oudejaar van deur tot deur zingen om de mensen een Gelukkig Nieuwjaar te wensen. Ze geven dan een snoepje of wat kleingeld.
Ik had destijds een echte nieuwjaarszak die mijn bomma gemaakt had. Dat was een tas om rond je nek te hangen, waarin ook een klein zakje voorzien was voor het geld. Wat ik me er nog vooral van herinner is de snijdende koord in je nek, als de zak goed vol begon te raken (der was ne leuke fruitboer die altijd een ananas gaf...)

Toen ik 2 jaar geleden zelf moest uitdelen aan de winkel was ik een beetje aangedaan van hoe het nu verloopt. Kinderen worden de straat opgestuurd met een rugzak of nog erger een plastiek zak... Nog maar enkelen hebben een echte nieuwjaarszak.
Daar moest ik wat aan doen en een collega spoorde me aan om het voor het jaar daarop zakken te ontwerpen...
Helaas een jaar gaat snel voorbij en door de drukte van het eindejaar in de winkel is het er nooit van gekomen het jaar erop.

Maar dit jaar kreeg ik op de valreep een vraag achter zo'n zak die ik vrij snel maakte en waar direct reactie en vraag op kwam.
Daarom maakte ik gisteren (ik had een voormiddag vrij) voor ik ging werken nog 8 zakken bij, die allen binnen de 2minuten een eigenaar hadden!
Voor volgend jaar ga ik dus nieuwjaarszakken stikken tot ik erbij neerval!

Bedankt Peggy, voor me weer in gang te krijgen in dees donker dagen en het succes van de neiuwjaarke-zoetezakken te ontdekken...

5 opmerkingen:

 1. Bij ons hebben we ook deze traditie! Wat een prachtige tassen!!!! Fijne jaarwisseling en een vrolijk, gezond en creatief 2012!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Tinne,

  echt suppertoffe zakken. En die fruitboer met zijn ananassen kan ik mij ook nog heel goed herinneren, het blijft toch een beetje nostalgie, hé. Voor jullie ook een schitterend 2012 gewenst en in het nieuwe jaar moeten we nog eens een keertje afspreken. Gitte en co

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Tinne,
  Hier ook nostalgie vandaag....Bij ons thuis was nieuwjaarkezoete zingen ook een jaarlijkse traditie, ik samen met ons papa op stap met die grote zak rond de nek...en die ananas kan ik mij ook nog levendig herinneren :) Net zoals de petit beurre koekskes die dan los in de zak werden gesmeten en waar ik altijd zo boos om was, omdat mijn zak dan vol kruimels zat ;-) Heel leuk initiatief en echt mooie toffe zakken!!! Fijne feestdagen en voor 2012 nog veel plezier met 't Roos Ateljeeke, je doet dat supergoed! Lieve groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat leuk! Vooral de stofjes van zak vijf vind ik leuk!

  P.S.: bij deze geef ik je ook de versatile blogger award door. Je kan hem via mijn blog komen bekijken. Veel plezier met schrijven en doorgeven! :)

  demoiselledo.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen