zondag 24 oktober 2010

Winterverwarmertje

Iets wat ik al even van plan was te maken, maar er tot nu toe nooit van is gekomen; 'een sjaal met capuchon' Enkele jaren geleden kreeg ik zo een exemplaar in wol als kerstcadeau. Ondertussen is deze aan het verslijten, ik draag hem elke winter dagelijks, dus wil ik een nieuw exemplaar, maar dan in fleece.
Toen ik tegen een vriendin zei dat ik dit eens ging proberen vroeg ze dadelijk ééntje voor haar dochtertje. Dus begon ik met de sjaal in kinderformaat (kwestie van zo weinig mogenlijk stof te hoeven weggooien moest het mislukken).
Maar dat deed ie niet (tenzij hij echt te klein zou zijn dan) en hij is superschattig geworden met fuchia fleece en schattige bloemetjes in katoen.
Een stel fleurige 'pomponnekes' als afwerking mocht natuurlijk niet ontbrekenen.
Bovendien is hij omkeerbaar, dus aan beide zijden te dragen.
Dus dames en heren, voor U geshowd door Fae mijn atelierelfje (bij gebrek aan een kindermodel...) 'de kapkessjaal' of in mooi nederlands, de sjaal met capuchon...4 opmerkingen:

 1. Wat leuk!
  Zou ik ook wel eens willen maken, heb jij een patroon gebruikt of zo uit het hoofd gemaakt?

  Is echt super mooi!

  x Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maakte het patroon zelf ùits wat meetwerk aan een wollen exemplaar, maar volgens mij kan je vast ergens een werkbeschrijving vinden hoor.
  Misschien maak ik er wel eens een tutorial van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jajajajaja, tutorial............please??????

  XO Heidi

  Hij is kei mooi!

  BeantwoordenVerwijderen